Νέα και Ανακοινώσεις

Π. Πουτζιουρής

  • Πρύτανης, UCLan Cyprus
  • Τηλ.: (357) 24694000
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

poutzouris

Ο Πανίκκος Πουτζιουρής είναι Καθηγητής Επιχειρηματικότητας και Οικογενειακών Επιχειρήσεων και Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο UCLan Cyprus, Ιδρυτής και Διευθυντής του Κέντρου Επιχειρηματικότητας – CEDAR (Centre for Entrepreneurial Development -Alliance – Research).  Σπούδασε στο Πανεπιστήμιο του Νότιγχαμ και κατέχει Πτυχίο Οικονομικών “ΒΑ (Hons) Economics”, ΜΒΑ, καθώς και Διδακτορικό στην Επιχειρηματικότητα και Διοίκηση “PhD in Entrepreneurship and Management”. Για δύο δεκαετίες, διετέλεσε μόνιμος Λέκτορας (Senior Lecturer) και μετέπειτα επισκέπτης Αναπληρωτής Καθηγητής Επιχειρηματικότητας και Οικογενειακών Επιχειρήσεων στο Manchester Business School του Πανεπιστήμιου του Μάντσεστερ, όπου ηγείτο του Ερευνητικού Προγράμματος για τη Χρηματοοικονομική Ανάπτυξη των Οικογενειακών Επιχειρήσεων.Διδάσκει, εκπαιδεύει, ερευνά και συμβουλεύει παγκοσμίως, περί της ανάπτυξης της επιχειρηματικότητας και της οικογενειακής επιχείρησης. Έχει διευθύνει συνέδρια και ακαδημαϊκές πρωτοβουλίες σε Αγγλία, Κίνα, Ιταλία, Αυστρία, Τουρκία, Ισραήλ, ΗΠΑ, Βουλγαρία, Κολομβία, Συρία, Αίγυπτο, Ελλάδα και στην Κύπρο.Τελευταία παραδίδει προγράμματα κατάρτισης στελεχών και πελατών τραπεζών σε θέματα Στρατηγικής Ανάπτυξης Οικογενειακών Επιχειρήσεων και Επιχειρηματικών Οικογενειών, στο Judge Business School – Executive Education, του Πανεπιστήμιου του Cambridge. Είναι τέως Πρόεδρος της Διεθνούς Ακαδημίας Οικογενειακών Επιχειρήσεων (International Family Enterprise Research Academy) και μέλος, “Fellow” του Family Firm Institute (U.S.A).Πρόσφατα, τιμήθηκε από το Family Firm Institute (USA) με το International Αward για το αξιόλογο έργο που επιτελεί, προωθώντας διεθνώς το θέμα της οικογενειακής επιχειρηματικότητας στο ακαδημαϊκό και κοινωνικό-οικονομικό τομέα.
Διετέλεσε μέλος της Ομάδας Εμπειρογνωμόνων της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για Στρατηγική Υποστήριξη Οικογενειακών Επιχειρήσεων και σήμερα είναι σύμβουλος σε θέματα Επιχειρηματικότητας για το Ο.Ο.Σ.Α. (Οργανισμός Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης) – OECD.

 

ΜΕΛΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Πολυμεσικο υλικο