Νέα και Ανακοινώσεις

T. Χριστοφίδης (UCY)

Rector TasosChristofides Photo

  • Πρύτανης, Πανεπιστήμιο Κύπρου
  • Τηλ.:  (357) 22894008/4019
  • Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Τάσος Χριστοφίδης έκανε βασικές σπουδές στο Πανεπιστήμιο Αθηνών (Πτυχίο Μαθηματικών, 1983),  και μεταπτυχιακές σπουδές στο Johns Hopkins University, USA (M.S. Eng. 1985, Ph.D 1987). Υπηρέτησε στο State University of New York at Binghamton (Assistant Professor 1987-1991) και στο Πανεπιστήμιο Κύπρου (Αναπληρωτής Καθηγητής 1991-2004, Καθηγητής 2004- μέχρι σήμερα). Υπήρξε ο πρώτος Πρόεδρος του Τμήματος Μαθηματικών και Στατιστικής του Πανεπιστημίου Κύπρου και υπηρέτησε ως μέλος της Συγκλήτου, διαφόρων επιτροπών και άλλων σωμάτων του Πανεπιστημίου. Διετέλεσε Αντιπρόεδρος της τελευταίας Διοικούσας Επιτροπής του Τεχνολογικού Πανεπιστημίου Κύπρου πριν την αυτονόμησή του, ως υπεύθυνος Ακαδημαϊκών Υποθέσεων.

Έχει συνεργαστεί με τη Στατιστική Υπηρεσία της Κυπριακής Δημοκρατίας, υπουργεία κι άλλους οργανισμούς, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες σε θέματα πιθανοτήτων και στατιστικής και ιδιαίτερα σε θέματα δειγματοληψίας. Είναι μέλος του Εκτελεστικού Συμβουλίου (Executive Board) της Ευρωπαϊκής Στατιστικής Συμβουλευτικής Επιτροπής (European Statistical Advisory Committee (ESAC)) και εκπρόσωπος της ESAC στη Συμβουλευτική Επιτροπή του Ελληνικού Στατιστικού Συστήματος. Είναι ο Πρύτανης του Πανεπιστημίου Κύπρου, μέλος του Στατιστικού Συμβουλίου της Κυπριακής Δημοκρατίας και Πρόεδρος της Κυπριακής Στατιστικής Εταιρείας.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα επικεντρώνονται στις Ανισότητες Πιθανοτήτων, στις Εξαρτημένες Τυχαίες Μεταβλητές, στη  Θεωρία Δειγματοληψίας και στις Τεχνικές Έμμεσης Ερώτησης στις Δειγματοληπτικές Έρευνες για Ανθρώπινους Πληθυσμούς. Είναι συγγραφέας ή συν-συγγραφέας επιστημονικών άρθρων και ενός ερευνητικού βιβλίου στα πιο πάνω θέματα. Είναι μέλος των συντακτικών επιτροπών (Associate Editor) τεσσάρων διεθνών επιστημονικών περιοδικών πιθανοτήτων και στατιστικής, ενώ είναι συνεκδότης (co-editor) του Handbook of Statistics, vol 34.

Αναλυτικό βιογραφικο σημείωμα ΕΔΩ

 

ΜΕΛΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Πολυμεσικο υλικο