Νέα και Ανακοινώσεις

Φ. Πουγιούτας

rector photo

  •    Πρύτανης, Πανεπιστήμιο Λευκωσίας
  •    Τηλ.:  (357) 22841510
  •    Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Δρ Φίλιππος Πουγιούτας είναι καθηγητής Πληροφορικής και Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας. Σπούδασε στο University of London και απόκτησε Πτυχίο στη Πληροφορική (1988 – Queen Mary College), Μεταπτυχιακό στις Βάσεις Δεδομένων και Πληροφοριακά Συστήματα (1989 – Birkbeck College) και Διδακτορικό στις Αντικειμενοστραφείς Βάσεις Δεδομένων (1996 – Birkbeck College). Οι διδακτορικές του σπουδές χρηματοδοτήθηκαν από υποτροφίες από το University of London, το Overseas Research Scholarship (ORS) Award Scheme και το Ίδρυμα Λεβέντης. Ο Δρ Πουγιούτας είναι επίσης κάτοχος Πιστοποιητικού/Διπλώματος στην Διδασκαλία/Μάθηση στην Ανώτερη Εκπαίδευση (1993 - University of North London). Διετέλεσε μέλος πλήρους απασχόλησης του ακαδημαϊκού προσωπικού (Lecturer, 1992-1996) και Συντονιστής του Προγράμματος Σπουδών Πληροφοριακά Συστήματα Επιχειρήσεων (1993-1996) του Τμήματος Πληροφορικής του Πανεπιστημίου του University of North London. Το 1996 επέστρεψε στην Κύπρο και εργάστηκε στο Intercollege στο τμήμα Πληροφορικής και στο Τμήμα Ακαδημαϊκών Θεμάτων. Διετέλεσε συντονιστής των προγραμμάτων Πληροφορικής και Πολυμέσων, Πρόεδρος της Επιτροπής Έρευνας, Διευθυντής του Τμήματος Ακαδημαϊκών Θεμάτων και υπεύθυνος για την ακαδημαϊκή αξιολόγηση των προγραμμάτων του Intercollege, ως επίσης για την μετεξέλιξη του Intercollege σε πανεπιστήμιο (ιδρυματική αξιολόγηση και αξιολόγηση προγραμμάτων του Πανεπιστημίου Λευκωσίας).


Υπηρέτησε από το 2007 μέχρι το 2014 ως μέλος της εθνικής ομάδας εμπειρογνωμόνων της Διαδικασίας της Μπολόνια και προσκλήθηκε τόσο στην Κύπρο όσο και στο εξωτερικό (Ελλάδα, Μάλτα, Ισραήλ. Ηνωμένο ΒΑσίλειο) για να παρουσιάσει συναφή θέματα. Έχει αναπτύξει λογισμικό για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας αλλαγής των προγραμμάτων σπουδών βάσει των Μαθησιακών Αποτελεσμάτων και του Συστήματος Μεταφοράς και Συσσώρευσης Ευρωπαϊκών Πιστωτικών Μονάδων (ECTS), για την αυτοματοποίηση της διαδικασίας αντιστοιχίας των Εθνικών Πλαισίων Προσόντων και τέλος για την αξιολόγηση της ποιότητας της διδασκαλίας/μάθησης στη Ανώτερη Εκπαίδευση. Συντόνισε τη διαδικασία υιοθέτησης ECTS και Μαθησιακών Αποτελεσμάτων στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και έχει επιτύχει την απονομή των διακρίσεων ECTS Label (2012) και Diploma Supplement Label (2010, 2013). Συμμετείχε (2013 -2017) στο Διοικητικό Συμβούλιο του Ιδρύματος Κρατικών Υποτροφιών Κύπρου (ΙΚΥΚ). Έχει λάβει μέρος σε επιτροπές ανέλιξης Διδακτικού Ερευνητικού Προσωπικού πανεπιστημίων και ανωτέρων τεχνολογικών ιδρυμάτων της Ελλάδας. Συμμετείχε (2) και προήδρευσε (1) επιτροπών αξιολόγησης/πιστοποίησης για πτυχιακά και μεταπτυχιακά προγράμματα σπουδών σε πανεπιστήμια της Λιθουανίας (Vilnius University, Kaunas University of Technology, Lithuanian University of Educational Sciences, Mykolas Romeris University, Vytautas Magnus University). Συμμετείχε επίσης σε επιτροπή αξιολόγησης Ελληνικών Ιδρυμάτων Ανώτερης Εκπαίδευσης.

 Το τρέχων ερευνητικό του έργο εστιάζεται στην ανάπτυξη λογισμικού για την υποστήριξη των αλλαγών στον Ενωμένο Ευρωπαϊκό Χώρο της Ανώτερης Εκπαίδευσης και γενικά στις εφαρμογές της Πληροφορικής στην Εκπαίδευση. Περισσότερες πληροφορίες για το διδακτικό, διοικητικό και ερευνητικό του έργο υπάρχουν στο αναλυτικό βιογραφικό σημείωμα.

Αναλυτικό βιογραφικο σημείωμα http://unic.academia.edu/PhilipposPouyioutas

 

ΜΕΛΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Πολυμεσικο υλικο