Νέα και Ανακοινώσεις

Κ. Γουλιάμος

Gouliamos

  •    Πρύτανης, Ευρωπαϊκό Πανεπιστήμιο Κύπρου
  •    Τηλ.:  (357) 22713137
  •    Email: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

Ο Κώστας Γουλιάμος γεννήθηκε στην Καλαμάτα το 1955. Από το 2014 κατέχει – μετά από εκλογές – τη θέση του Πρύτανη του Ευρωπαϊκού Πανεπιστημίου Κύπρου. Από το 2016 είναι Πρόεδρος της Συνόδου των Πρυτάνεων Κύπρου. Επί τετραετία (2009 – 2013) εκπροσωπούσε την Κύπρο στο Συμβούλιο της Ευρώπης/Επιτροπή Ανώτατης Εκπαίδευσης και Έρευνας.

Είναι ο μόνος Έλληνας ακαδημαϊκός που αναγορεύτηκε το 2013 σε Επίτιμο Καθηγητή στην Κίνα (Lanzhou City University). Ερεύνησε και δίδαξε επί μια σχεδόν 15ετία τα γνωστικά αντικείμενα της επικοινωνίας και του πολιτισμού σε κορυφαία πανεπιστήμια του Καναδά. Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στη Β. Αμερική, διετέλεσε εκλεγμένος Γραμματέας του διαπανεπιστημιακού και διαθεματικού Ινστιτούτου RUSELC ( 1992 - 1997) στον Καναδά.

Για πάνω από μια 30ετία συνολικά ερευνά και διδάσκει σε πανεπιστήμια της Β. Αμερικής και της Ευρώπης, εκδίδοντας με κριτική προσέγγιση ένα σημαντικό αριθμό βιβλίων, δοκιμίων, κεφαλαίων και άρθρων επί ζητημάτων επικοινωνίας, πολιτισμού και πολιτικής.

Με βάση το θεωρητικό-ερευνητικό του έργο (που έγγραψε με τον Καθηγητή W. Anselmi /University of Alberta/Canada), το επιστημονικό περιοδικό “University of Toronto Quarterly” - που εκδίδεται από το University of Toronto (Canada) - τον κατέταξε στους «επίγονους της Σχολής της Φρανκφούρτης».

.

Επικοινωνία, πολιτική, πολιτισμός.

Αναλυτικό βιογραφικο σημείωμα ΕΔΩ

 

ΜΕΛΗ ΣΥΝΟΔΟΥ ΠΡΥΤΑΝΕΩΝ

Πολυμεσικο υλικο